Dresaj    

Nutritie

Nutritia
 
 
 
 
 

Alimentatia corecta este conditia necesara pentru a avea un caine sanatos.
Necesarul nutritional difera de-alungul vietii cainelui. Compozitia hranei si cantitatea ingerata depind de varsta, talie, stare fiziologica, activitatea depusa de caine, temperatura mediul ambiant.

Daca tocmai ati devenit fericitul proprietar al unui catel trebuie sa decideti asupra modului de hranire. Exista doua variante : hrana pregatita în casa sau hrana industriala . Puiul va accepta mancarea industriala daca este obisnuit cu ea de mic, dar o va refuza oricand în favoarea celei pregatite în casa.
Mancarea pregatita în casa trebuie sa contina o treime proteine, o treime leguminoase si o treime cereale. Aceasta hrana va avea o mare variatie în privinta concentratiei elementelor nutritionale de aceea este nevoie sa administrati un supliment de vitamine si minerale la indicatia medicului veterinar.

Hrana industriala are avantajul de a avea o compozitie cunoscuta, constanta si echilibrata în nutrienti : proteine, lipide, glucide si adoas de minerale si vitamine.
Din experienta noastra putem spune ca hrana industriala de calitate este esentiala în perioada de crestere a cainelui, mai ales pentru cainii de talie mare si medie.

Pui varsta 2 - 6 luni
Numarul de mese pe zi : 3 - 4
Absolut necesar : administrarea tratamentului profilactic împotriva rahitismului, numai la indicatia medicului veterinar.

Catei tineri : 7 - 18 luni
Numar de mese pe zi : 2
Continuarea tratamentului profilactic împotriva rahitismului, numai la indicatia medicului veterinar.
Pentru situatia în care cainele este antrenat într-un program de dresaj cantitatea de hrana trebuie marita si administrat supliment vitamino-mineral la indicatia medicului veterinar.

Cele mai frecvente întrebari!

 1. Ce nu are voie sa manance?
  Dulciuri, ciocolata, cacao, cafea, carne de porc, fasole, mazare, varza, cartofi, condimente, alune, alcool, oase de pasare, de oaie, de capra, de porc, organe interne crude.
 2. Ce are voie sa manance?
  Miere, orez, morcov, ceapa, ardei, telina, fructe, carne de vita , de pasare, de peste fara oase, os lung de vita crud si fara capete (foarte bun pentru curatat dintii).
 3. Cat trebuie sa manance?
  Cantitatea de mancare necesara variaza în limite destul de largi chiar pentru acelasi individ. Necesarul de hrana depinde de varsta, de activitatea depusa, de starea fizilologica (gestatie, alaptare), temperatura mediului ambiant.
  Cantitatile de mancare indicate de fabricant sunt orientative. cainele dvs poate manca mai mult sau mai putin, în functie de activitatea depusa, de temperatura mediului sau starea fiziologica.
  Cantitatea pe care doreste sa o manance cainele se stabileste prin tatonari.
  Daca la una din mese nu a mancat tot, la urmatoarea masa se micsoreaza ratia.
 4. Putem schimba marca de mancare?
  Da. Atunci cand schimbati marca de mancare, trecerea trebuie sa se faca treptat în decurs de zece zile pentru a evita deranjamentele stomacale.
 5. Cantitatea de mancare influenteaza manifestarea displaziei la cainii din rasele predispuse?
  Din analizele realizate de medicii americani a rezultat ca o cantitate crescuta de hrana ingerata care conduce la cresterea rapida în greutate a puiului duce la manifestarea displaziei coxofemurale la cainii din rasele predispuse. Rationalizarea cantitatii de hrana ingerata duce la scaderea numarului de cazuri de displazie coxofemurala manifestate.

Dr. Ana Gârboan

 

dresaj
dresaj de ring
dresaj de companie
probleme de comportament
personalitatea canina
pensiune canina
comunicarea canina
dog sitter
nutritie
utile
predarea cainelui
recomandari
cabinete veterinare
ordonanta de urgenta
canise si cluburi
contact
 
 Oferte speciale
Get your free Daily Horoscope and astrology reports
  Catalog Web
 
 
Copyright © 2002-2005 dresaj.com      
   
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site fara acordul scris al detinatorului dreptului de autor.