Dresaj    

Tipuri de personalitati canine

 
 

Încapatanat: Este genul de caine care va face ce i se cere, dar nu fara o opune rezistenta, va latra, va marai atunci cand i se va da o comanda. Pe un asemenea caine trebuie sa îl convingeti ca dvs. sunteti seful. Dresajul unui astfel de caine necesita multa rabdare, insistenta si mult calm.

Lasciv (molatec): Un astfel ce caine pare tot timpul adormit. Ca pui nu are probleme de genul: sa latre excesiv, sa roada sau sa sara pe stapan. Este usor de dresat dar va avea probleme cu viteza de lucru.

Coleric: Un astfel de caine nu are stare. Este într-o continua miscare, va trage în lesa, va sari pe stapan chiar daca este în lesa, va latra la cel mai mic zgomot pe care îl va auzi. Dresajul unui caine cu aceasta personalitate trebuie facut într-o maniera ferma.

Timid: Cainele cu aceasta personalitate este nesigur, se sperie la zgomote puternice si miscari bruste. Fata de oameni nu este temator cu conditia ca acestia sa nu se miste brusc sau amenintator. Dresajul unui asemenea caine trebuie facut cu multa blandete, fara sa-l bruscati. Comenzile vor fi date pe un ton foarte blajin.

Echilibrat : Este un caine curios, energic, fara a fi obositor, un caine foarte atasat de familie, nu ezita sa îsi exprime dorintele si nevoile. O calitate importanta a unui asemenea caine este usurinta cu care poate fi dresat. Un asemenea caine este dornic sa învete, cauta sa-si multumeasca stapanul.

Agresiv: Un caine cu o asemenea personalitate poate fi periculos atat pentru stapan si familia sa cat si pentru ceilalti oameni. Este un caine dificil de dresat, iar dresajul se va face într-o maniera extrem de ferma si de la o varsta cat mai frageda. Fata de grupa canina un asemenea caine îsi va exprima personalitatea agresiva, acest lucru însemnand dese lupte cu ceilalti caini.


dresaj
dresaj de ring
dresaj de companie
probleme de comportament
personalitatea canina
pensiune canina
comunicarea canina
dog sitter
nutritie
utile
predarea cainelui
recomandari
cabinete veterinare
ordonanta de urgenta
canise si cluburi
contact
 
 Oferte speciale
Get your free Daily Horoscope and astrology reports
  Catalog Web
 
 
Copyright © 2002-2005 dresaj.com      
   
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site fara acordul scris al detinatorului dreptului de autor.