Dresaj    

PREDAREA CAINELUI CATRE STAPAN

Predarea cainelui - Tess
 
Predarea cainelui - Barney
 
Predarea cainelui
 
 

Efectuarea unui curs de dresaj de companie de catre cainele dvs, fara implicarea dvs efectiva in procesul de dresaj al cainelui, nu va garanteaza ca acesta va va asculta. In randurile urmatoare vom explica de ce este necesar sa va implicati in procesul de dresaj al cainelui, de ce nu va asculta cainele desi a fost dresat de un dresor profesionist. Ideal ar fi ca stapanul, la indicatiile si sub indrumarea dresorului, sa fie cel care-l invata pe caine comenzile pe care acesta urmeaza sa le isuseasca. Daca nu este posibil acest lucru, este bine ca cel putin 2 saptamani sa participati la ceea ce noi numim PREDAREA CAINELUI CATRE STAPAN.

Din pacate, mai exista inca dresori, care nu au in programul de pregatire al cainelui "predarea cainelui catre stapan". Dupa cum se stie, caini traiesc in haite iar fiecare haita are un "SEF". Odata ajuns in familia dvs, cainele a ajuns de fapt intr-o noua haita iar dvs ar trebui sa fiti "seful" haitei. Inca de pui cainele va intelege, dupa modul in care va comportati cu el, dupa tonalitatea vocii dvs. atunci cand ii dati o comanda si mai ales dupa cat sunteti de hotarat (insistent) ca el sa execute ceea ce i s-a cerut, daca dvs sunteti "seful" sau daca are sansa ca el, cainele, sa fie "seful haitei". Din aceste motive, cainele va raspunde la comenzile date de dresor, acesta stiind sa se impuna foarte repede ca "sef" iar cu dvs. nu va executa nici o comanda daca nu veti tine cont de aceste lucruri.

Un bun dresor este acela care va va cere, in cazul in care constata ca nu faceti echipa cu cainele, sa lucrati dvs. chiar din prima zi, ptr ca in acest fel, dvs va veti forma, la indicatiile dresorului, un anumit tip de comportament si miscari reflexe care vor duce la formarea echipei om-caine si va vor ajuta sa aveti un control foarte bun asupra cainelui iar pe acesta sa inteleaga faptul ca dvs sunteti "SEFUL". Odata realizat acest lucru, ramane la latitudinea dvs. cat de hotarat sunteti sa mentineti aceasta echipa (ierarhie) pe toata durata de viata a cainelui.

Trebuie sa mai stiti ca la cel mai mic semn de slabiciune al dvs., cainele, indiferent de varsta, va incerca sa va detroneze din pozitia de "sef al haitei".


dresaj
dresaj de ring
dresaj de companie
probleme de comportament
personalitatea canina
pensiune canina
comunicarea canina
dog sitter
nutritie
utile
predarea cainelui
recomandari
cabinete veterinare
ordonanta de urgenta
canise si cluburi
contact
 
 Oferte speciale
Get your free Daily Horoscope and astrology reports
  Catalog Web
 
 
Copyright © 2002-2005 dresaj.com      
   
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site fara acordul scris al detinatorului dreptului de autor.