Dresaj    

Utile

 
 
 
 

În aceasta categorie veti gasi sfaturi despre:

  • Achizitionarea si alegerea unui pui;
  • Puiul in familie;
  • Ce inseamna "cainele cu pedigree".

Achizitionarea unui pui.
Achizitionarea se face de la canisa, varsta optima la care poate fi achizitionat puiul este de 7-12 saptamâni. Achizitionându-l de la canisa aveti garantia puritatii rasei si a obtinerii pedigree-ului.

Alegerea nu trebuie facuta la întamplare deoarece acest lucru poate avea urmari neplacute atunci cand puiul ajunge la maturitate.
Pentru a evita astfel de lucruri si pentru a avea o imagine a aptitudinilor de lucru ale puiului, este indicat sa testati puiul înainte de al cumpara.
Pentru acest lucru puteti contacta Scoala nostra de dresaj, testarea evalueaza sociabilitatea puiului la grupa umana, instinctul de vanatoare, usurinta cu care suporta dominarea, reactia la zgomot, acomodarea la situatii noi.

Puiul in familie:
Dupa achizitionarea puiului, trebuie sa va hotarati, daca stati la curte, unde îl tineti: în curte sau în casa.
Daca îl tineti în curte va recomand sa-i construiti un padoc. Padocul trebuie sa aiba o suprafata de 12-14 m2 cu gard de 1,5m înaltime. Cusca trebuie sa fie de dimensiune proportionala cu talia cainelui. Daca v-ati hotarat sa-l tineti în casa, va trebui sa-i faceti un "loc" al lui. Acest loc, nu trebuie sa fie în dormitor, bucatarie sau lânga usa de la intrare.
O problema des întâlnita în cazul puiutilor o reprezinta urinarea si defecarea (puiului) în casa. Pentru a scapa cât mai repede de neplacerea provocata de acest lucru, trebuie sa stiti ca un catel (puiut) îsi va face necesitatile (nevoile), de obicei, când se scoala din somn, dupa ce manânca, dupa ce se joaca. Asta înseamna ca dvs. Va trebui sa luati puiul în brate, dupa ce se trezeste, dupa ce a mâncat si cum a terminat cu joaca, si sa-l duceti în locul unde catelul are voie sa-si faca necesitatile fiziologice (de preferat pe balcon, daca locuiti la bloc).

Orele de masa trebuie respectate cu strictete, acest lucru însemnând o reglare mai buna a digestiei puiului. Castronul de mâncare, în cazul în care catelul este mofturos va sta la dispozitia acestuia doar 5 min. dupa care i se va lua, oferindu-i-se la urmatoarea ora de masa, când se va proceda la fel. Procedati la fel si în cazul în care câinele alterneaza masa cu momente de joaca sau daca este distras de ceea ce se întâmpla în jurul sau.
Dupa perioada de acomodare cu noua sa familie (2-3 zile) obisnuiti catelul cu zgarda si mai apoi cu lesa. Nu lasati niciodata câinele sa se joace sau sa traga cu dintii de lesa.

Atunci când va plimbati cu câinele în lesa, nu trebuie sa-l lasa-ti sa stabileasca directia de mers. Cine va stabili directia de mers, acela va fi seful haitei.
Nu lasati catelul sa se tina dupa dvs prin casa,sa se urce pe pat sau pe fotoliu.Catelul nu are voie sa va traga cu dintii de pantaloni,sa sara pe dvs sau pe straini.Nu permiteti catelului sa "cerseasca" atunci cand serviti masa. Catelul va manca numai la ora sa de masa si numai din castronul sau.
Odata cu iesirea (plimbarea) puiului la plimbare în parc, dupa perioada de vaccinare, multi proprietari de câini se confrunta cu o problema pe cât de deranjanta pe atât de penibila si refuzul câinelui de a veni la chemarea stapânului.

Aceasta problema poate fi evitata daca chemati câinele la dvs. de câteva ori, pâna sa plecati acasa, recompensându-l, de fiecare data când vine la dvs. dându-i o bucatica de carnita sau un biscuitel. În acest fel, câinele nu va mai face legatura între chemarea la stapân si plecarea din parc.
Acestea sunt câteva din micile "secretete" ale educatiei unui pui, care va vor ajuta sa aveti o convietuire placuta cu puiul dumneavoastra.
Pentru detalii contactati-ne.

Pedigree-ul.
Reprezinta certificatul de nastere al cainelui si va garanteaza puritatea rasei. În acest certificat este trecut arborele genealogic pe patru generatii, si numarul de înregistrare al cainelui în "Cartea de Origine Romana", numar care se tatueaza pe urechea cainelui sau pe pliul sau.

Echipament de lucru:
LESA:
Poate fi din piele, chinga sau din lant. Pentru dresaj este bine sa folositi o lesa din piele sau chinga, de aproximativ 2 -2,5m.
ZGARDA: Poate fi din piele, chinga sau metal. Zgarda de metal poate fi "de forta" sau gen "lantic". Atât în dresaj cât si în rezolvarea problemelor de comportament, zgarda reprezinta cel mai important instrument de lucru. Indiferent de zgarda folosita în dresaj, trebuie sa stiti ca ea nu trebuie folosita ca un instrument de pedepsire a câinelui. În dresaj zgarda se foloseste doar pentru "corectie".

 

dresaj
dresaj de ring
dresaj de companie
probleme de comportament
personalitatea canina
pensiune canina
comunicarea canina
dog sitter
nutritie
utile
predarea cainelui
recomandari
cabinete veterinare
ordonanta de urgenta
canise si cluburi
contact
 
 Oferte speciale
Get your free Daily Horoscope and astrology reports
  Catalog Web
 
 
Copyright © 2002-2005 dresaj.com      
   
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site fara acordul scris al detinatorului dreptului de autor.